Hoe is de naam fruitautomaat bedacht?

gokkast

Wie veel thuis zit, wegens bijvoorbeeld een vervelende blessure, heeft tijd over. In dit tijd gaan we nadenken over nieuwe hobby’s. Een hobby zou het spelen op fruitautomaten kunnen zijn op bijvoorbeeld je laptop of telefoon. Je kan dit voor zowel gratis als voor echt geld spelen. Speel je voor echt geld, moet je natuurlijk wel oppassen en er voor zorgen dat je nooit meer geld verliest dan je van tevoren wil. Gokautomaten worden in het Engels ook wel Slot Machines genoemd. In Nederland kennen we deze automaten ook als fruitautomaten. Een best wel gekke naam voor dit soort apparaten. Fruitautomaten en gokkasten hebben een hele interessante geschiedenis. Van de One-Armed Bandit tot Fruit Slot.

Eerste gokautomaat in 1891 al gemaakt

In 1891 maakten Sittman en Pitt, geboren in Brooklyn New York, een gokautomaat. Dit model wordt nu gezien als de voorloper van de moderne gokautomaat. Het spel was gebaseerd op poker. Al snel was deze machine terug te vinden op enorm veel plekken, zoals cafés. Deze automaten betaalden de winst niet automatisch uit. De speler gooide een 5ct munt in het apparaat en draaide aan de hendel. Er verscheen een kaartcombinatie op het scherm. Had de speler een goede poker-combinatie gedraaid, dan kon hij of zij dit bij de bar aangeven. Een paar koningen leverden bijvoorbeeld een gratis drankje op en een royal flush een pakje sigaretten. De prijzen verschilden per café.

Automatische uitbetalingen de toekomst

De eerste fruitautomaat was binnen korte tijd mateloos populair geworden. Al snel gingen er meerdere bedrijven en personen met het idee aan de slag. Voor 1895 was er al een machine die in staat was om winnende combinaties op de gokkast automatisch uit te betalen. De bekendste van de eerste automatisch uitbetalende gokkasten was de Liberty Bell. Draaide je 5 bellen, dan kreeg je de jackpot. De apparaten werden al snel verboden in meerdere staten in Amerika, maar door de grote vraag in staten, begonnen nog meer bedrijven dit soort gokkasten te maken.

De eerste fruitautomaat werd geboren

Al snel verschenen er gokkasten met daarop symbolen die te maken hadden met de Amerikaanse vlag, bedrijfslogo’s en ook fruit. De allerbekendste gokkast van die periode was gebaseerd op de Liberty Bell. Deze had een apart compartiment waar mensen kauwgom konden kopen. Het kauwgommerk had allemaal fruitsmaken. Er werd daarom besloten om op de gokkast de symbolen te weergeven als fruit. Dit waren toen citroen, kers, sinaasappel en pruim. Deze set symbolen waren zo populair dat dit al snel de standaard werd in gokkasten. Deze symbolen zie je tegewoordig nog steeds in de online en offline casino’s. Vrijwel iedereen die wel eens een gokje heeft gewaagd, heeft wel eens op een fruitautomaat gespeeld.

De term fruitautomaat is o.a. overgewaaid naar Nederland en Engeland. In deze landen noemen we het vaak nog steeds Fruit Slot of fruitautomaat. Allemaal dankzij een kauwgommerk die besloot een gokkast met fruitsymbolen te plaatsen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorised

Door Redactie

Op patellabandje.nl lees je allerlei informatie over patellabandjes en kniepijn. Van reviews tot informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *